Vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Kan mijn hond tijdens de wintermaanden getrimd worden?

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met het gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt. En in het ergste geval moet uw hond geschoren worden. Trimmen betekent ook niet alleen het “kort knippen” van uw hond, tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om uw hond wat langer te laten.

Op welke leeftijd kan mijn pup voor het eerst getrimd worden?

Het beste is om uw pup op de leeftijd van ongeveer 16 weken te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. De meeste mensen wachten te lang voor de eerste trimbeurt, met het gevolg dat uw pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring met het trimmen krijgt. En met een beetje pech, zelfs een hekel aan vacht verzorging en de trimsalon krijgt.

Wat zijn de kosten van het trimmen?

De prijs verschilt per ras. Mede afhankelijk is ook de conditie van de vacht. Voor een prijsindicatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen. Een trimbehandeling bestaat uit: De trimbehandeling zelf, oren schoonmaken, nagels knippen, tanden schoonmaken (indien mogelijk) en als het nodig is worden de anaalklieren leeggehaald.

Wordt mijn hond tijdens de behandeling verdoofd?

Nee, natuurlijk wordt uw hond niet verdoofd tijdens de trimbeurt. Uw hond moet tijdens de behandeling op tafel staan, om hem mooi in model te krijgen. Met een hoop geduld, rust en goede voorzieningen kan zelfs de moeilijkste hond getrimd worden.

Doet het plukken van een hond pijn?

Als vacht van uw hond pluk rijp is, heeft uw hond absoluut geen pijn van het plukken. De meeste honden vinden het zelfs prettig, omdat de rijpe vacht de dode haren” meestal ook jeuk met zich mee brengt.

Kan ik ook alleen voor nagels knippen of anaalklieren terecht in de trimsalon?

Ja, ook voor alleen de nagels knippen of anaalklieren kunt u bij mij terecht. U hoeft daarvoor niet speciaal naar de dierenarts.

Kan ik met mijn kortharige hond ook terecht in de trimsalon?

Ja, zelfs kortharige honden zijn welkom in de trimsalon. Kortharige honden kunnen flink verharen, de trimsalon kan u helpen de verhaar periode te versnellen zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden

Hoe vaak moet mijn hond naar de trimsalon?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:

  • Knipvachten (bijv. maltezer/shih-tzu): 3 tot 6 maal per jaar.
  • Ruwharige vachten: 2 tot 4 maal per jaar.
  • Spanielvachten: 3 tot 6 maal per jaar.